keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Feta-pinaattipiirakka



Tein tänään feta-pinaattipiirakkaa, joten tässä teille ohje siitä. Käytin itse pohjana valmista suolaisille leivonnaisille tarkoitettua piirakkapohjaa, mutta laitan kyseisen ohjeen pohjan ainekset silti tähän alle.

Pohja


100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
tilkka vettä

Täyte


1 pieni sipuli
oliiviöljyä
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
200 g fetajuustoa
150 g pinaattia

Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi pehmennyt voi jauhojen joukkoon ja lisää tilkka vettä. Painele taikina vuokaan ja nosta se jääkaappiin 15 minuutiksi. Tässä vaiheessa silppua sipuli ja kuullota se pannulla, itse jätin tämän kohdan välistä. Laita pohja jääkaapista suoraan uuniin 175 asteeseen 10 minuutiksi. 
Sekoita ruokakerma, munat, kuullotettu sipuli ja mustapippuri keskenään. Ota pohja pois uunista ja lisää pinaatti ja fetajuusto pohjan päälle. Kaada munakerma piiraan päälle ja laita 175 asteiseen uuniin 40 minuutiksi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti