sunnuntai 7. elokuuta 2016

Herkulliset rippijuhlat

Tänään vietettiin meidän perheessä rippijuhliani ja päätin tehdä napsimistani kuvista postausta tänne blogiin.
Tilasimme yhteensä kolme kakkua Paakkari nimisestä pitopalvelusta ja teimme mielestäni ihan onnistuneet valinnat niiden suhteen. Kakkujen lisäksi tarjolla oli mm. gluteenittomia muffineja, lohileipiä ja kana-pastasalaattia. Nuo muutkin tarjottavat onnistuivat hyvin ja maistuivat vieraillemme, mikä oli tosi iloinen yllätys. Harmikseni huomasin jo juhlien päätyttyä, että unohdin ottaa kakuista ja tarjottavista kuvan siinä koko komeudessaan, toivottavasti se ei haittaa. :)







Muutama vieraistamme, mukaan lukien yksi perheestämme syövät vain gluteenittomia tuotteita, joten se piti huomioida tarjoilussakin. Tein gluteenittomia muffineja joista laitan ohjeen tähän alle. Vanhempani olivat löytäneet myös erilaisia gluteenittomia pikkuleipiä, joita laitoimme myös tarjolle.


Muffinit


2 dl soijamaitoa
1,5 dl sokeria
1 dl laktoositonta margariinia
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 dl vadelmia

Sekoita soijamaito ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja kuivat aineet. Lisää vadelmat ja nostele taikinaa varovaisesti. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna muffineiden jäähtyä hetki ja koristele tomusokerilla.


Teimme myös lohileipiä, jotka ovat tosi kivoja pikkusuolaisia. Näitä suosittelen ehdottomasti tekemään erilaisiin juhlatilaisuuksiin.


Lohileivät


tilli-tuorejuustoa
tummaa maalaisleipää
kylmäsavulohta
tuoretta tilliä

Leikkaa leivästä sopivan kokoisia kuutioita ja levitä päälle tuorejuustoa. Lisää myös lohi ja tilli, sekä haluamasi mausteet.

Kaikenkaikkiaan koko päivä oli mielestäni tosi onnistunut ja kiitos vielä kaikille paikalla olijoille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti