Oletteko koskaan tehneet juustokakkua ilman liivatetta?
Minä kokeilin tätä vähän aikaa sitten ja lopputulos ilman liivatetta oli tosi hyvä! Tässä kohtaa herää tietenkin kysymys, miksi edes käyttää liivatetta? Kakun saa omasta mielestäni vaivattomammin valmiiksi ja monta muuta syytä olla käyttämättä sitä, mutta eihän siitä pääse yli eikä ympäri, että on olemassa juustokakkuja, joita ei voi tehdä ilman liivatetta. Liivatteen ansiosta juustokakun voi myös paremmin pakastaa ja se vaikuttaa kakun koostumukseen loppujen lopuksi aika paljon.
Tein siis sitruunajuustokakkua ilman liivatetta ja taisin jälleen löytää yhden uuden lemppariohjeen! Sen valmistaminen sujui tosi nopeasti ja maku oli ihan täydellinen, sekä koostumus ihanan moussemainen.
Kakku
75 g maitosuklaata
2.5 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori
koristeluun sitruunan ja appelsiinin kuorta
Leikkaa leivinpaperista suikale irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit pakastepussissa ja sulata suklaa. Sekoita keksit ja suklaa keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle, leivinpaperin päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri, sekä sitruunan kuori ja mehu.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
Laita kakku jääkaappiin n. 6-8 tunniksi, tai yön yli ja poista vuoan reunat, kun täyte on hyytynyt.
Koristele esimerkiksi sitruunan ja appelsiinin kuorella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti